Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tur i oturen


Katten var nödig
Lättade trycket på

Den slitna Katekesen

Gumman tog katten
I nackskinnet och
hivade ut den genom

Det öppnade fönstret som
stod upphasplad på vid
gavel

Katten sprang till Höladan
gömde sig där

Ut ur katekesen for en
Papperslapp på golvet

Gumman tog upp den
Skrek till av vild glädje

För där stod nummer
till den avlidne makens
bankfack.

Sedan gick hon ut med
Ett fat gräddmjölk och

Lockade till sig katten
Med fjäsk och dalt

Konstiga varelser blir
man då aldrig klok på


Där man i ena stunden
blir utkastad

För att i nästa stund bli in-
hämtad med lock och pock

Fastän man bär på samma
svans ändå?












Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-02-04 12:20



Bookmark and Share


  Scarlett Miryam VIP
Man får de varelser man förtjänar, känner jag om mina egna ibland...
(men, vad i helsike har de gjort för att förtjäna mig)
2020-02-06

  Håkan Grapenfalk
underbart mustig skröna eller kanske en sann historia ur verklighetens myllrande och otroliga skattkista... underbar var ordet!!
2020-02-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Tack, du finurlige skald, för en tänkvärd fabel.
2020-02-04

    Lena Staaf VIP
Katter har det inte lätt i livet. Inte människor heller. Var får du alla dina skrönor ifrån?
2020-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP