Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I en diktläsningsgrupp jag är med i bestämde vi en gång, det var i deklarationstider, att var och en skulle skriva om deklaration. Detta är mitt bidrag.


Självdeklaration



Självdeklaration


Såg dagens ljus för snart 60 år sedan
Då, en underbart söt liten lintott
på runt tretusen gram
Nu en ganska stor dam på runt
tja..... betydligt fler gram
Gav bara glädje till mor och far
Snäll och lugn som liten
Gjorde aldrig någonsin något bus
Nåja..... i alla fall oerhört sällan
Snäll och trevlig nu.
Gör aldrig nåt bus...... tro´t den som vill
normalt byggd..... nåja i alla fall byggd
med generöst tilltagna mått
enligt en del på fel ställen
enligt en på rätta ställen!
Enligt mig själv på alla ställen.
Består till stor del av vatten
men det kan man inte tro då man ser mig
Blå ögon, men definitivt inte blåögd
Håret lite råttfärgat,
av en frisör en gång kallat vackert plattfall
Jag förlåter honom aldrig
Annars är jag inte långsint,
däremot långsynt
men inte trångsynt,
och inte synsk,
men ibland vet jag i förväg
vad som komma skall,
det kallas intuition
sånt som kvinnor sägs ha gott om
ändå så var det som så
att i barndomen lärde jag mig
sköta vedkapen och yxan som en hel karl.
är svärmor och har dessutom inträtt
i den äldre generationen
både som farmor och mormor
eller som ett barnbarn sa en gång
du är många du farmor
och det är kontentan av mig
Jag är många jag och det är glad över!
Jag är många jag och det är jag stolt över!




Fri vers av britt-marie VIP
Läst 172 gånger
Publicerad 2006-07-05 07:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

britt-marie
britt-marie VIP