Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den lilla kaptenen på skeppet Svea är en katastrof

Den lilla kaptenen på skeppet Svea
tycker att han manövrerar mycket bra
även fast det läcker in enorma vattenmassor
men han fattar inte ser inte hör inte
han bara navigerar på utan att stoppa
det brakar dånar smäller exploderar
ligger krossat glas överallt & masten är itu
inredningen är sönderslagen & ligger i bitar
människor ropar skriker & varnar i högan sky
men han bryr sig inte utan bara fortsätter framåt
det enda han är intresserad av är sin egen röst
tycker han är så duktig för att han får stå vid rodret
sen bryr han sig inte ett dugg om att han inte kan
han är en fullständig katastrof & har förstört
många liv & att vistas på skeppet kan vara farligt
man får se upp för enorma faror & alltid vara redo
för att bli omkullkastad slagen våldtagen & rånad
det är rena kalabaliken ingen trygghet säkerhet
en plats full av otäcka råttor som löper amok
förvildade gnager de sig på allt de kan & kommer åt
laglösheten är uppenbar skräcken har ökat
doft av brandrök hör också till & skadorna
på all förstörelse är enorm & det får folket
betala med ständigt höjda skatter & även
till annat som kräver stora omkostnader
skeppet är extremt hårt ansatt attackerat
spåren är tydliga sanningen visar vägen
den lilla hårdnackade maktgalna kaptenen
har totalförstört raserat söndrat vackra Svea
hans medhjälpare är många & de bär också ansvar
att behandla Svea på detta sätt visar på dårskap
de borde tas i nackskinnet & tvingas gå av
skeppet är beviset totalt havererat!








mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-02-20 16:53



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Ja, vilken dårskap!
2020-02-21

  Thylacine
Låter som om både kaptenen
hans medhjälpare
samt de otäcka råttorna måste väck
för att kunna få skeppet säkert igen.
2020-02-20
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP