Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Visset nergånget & skövlat kryper det på såriga knän

Varje dag händer det saker
inte mycket av positivt kvar
förr kände folk mera glädje
idag är det knappt nån som har

Hela tiden träffar jag människor
som vill prata om förfallet de ser
känner stor sorg & mycket stor ilska
över allt hemskt som ständigt sker

Många är bekymrade för barnen
för att åldras bli gammal & svag
så många är rädda för sjukdomar
då sjukhus går på knäna var dag

Oron ligger över som tjockt täcke
dyster framtid tynger ner
människor har tappat hoppet
verkar bara bli fler & fler

Ångest över kommande dagar
mindre pengar & högre skatt
inte mycket ljus i tunneln
alltför många ser svartaste natt

Skadorna är så extremt stora
att det är svårt att greppa förstå
det avlånga landet i norden
klarar snart inte av att gå

Visset nergånget & skövlat
kryper det på såriga knän
blod droppar blir till pölar
syns nu i vartenda lilla län

Politiker som bestämmer
har absolut ingen kontroll
bortom sans vett kunskap
är dessa groteska små troll

Dårar finns det många i världen
i svensk regering kryllar de
makt pengar är deras motto
tål inte höra dem se!








mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-02-26 09:08



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Till fb och twitter.
2020-03-03

  Bibbi VIP
Fasansfull utveckling.
2020-03-03
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP