Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Illusion och nya år

Vet det förmultna lövet att det är årets sista dag
känner luften av hur slutet är annalkande

ser träden hoppets ljus som strilar genom lamellgardinens springor
medan solen för sista gången sjunker genom horisontens rand

hör gatstenen spillran av klockans sista årliga klang,
där flyttas historien till framtidens förhoppning
att vi faktiskt kan bättre
vi kan mer
vi har styrkan att ändra, förändra och flytta mirakel mellan ljus och mörker

vet snöflingan att det sista bladet är vänt
känner jordens fasta mark att det nya året är här

vet du när du vaknar imorgon att du har makten
att ändra den kurs du aldrig en gång valt.




Prosa av Max Poisé
Läst 141 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2022-12-31 11:10



Bookmark and Share


  DominiQueen
BOKMÄRKS! Denna underbara också.
Stort Älsk på denna. Mycket stort och på
min Maestro :-)
2023-01-09

  Anya VIP
Åhh vilken fin nyårsdikt. Mycket fin med så kloka ord. Jaa vi har maken att välja mycket i våra liv.......tänker jag.
2023-01-07

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet med fundering om vad vi människor kan förändra till det bättre.
2023-01-01

  Ninananonia VIP
Härlig illusion ändå!

Gott Nytt År!
2022-12-31

    Kämpendahl VIP
Illusion eller desillusion?
2022-12-31

  Cikoria Blå VIP
Bra
2022-12-31

  Öknens Ros VIP
En njutning att läsa.
2022-12-31

  Miley Cyrus Simp I
otroligt vacker. har läst några av dina verk förut, men den här bräcker alla (på hela sajten)
2022-12-31

    Sefarge VIP
Härligt befriande skapelse
berikande framtids
Dikt!
;)

2022-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé