Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egen teckning


Min blinde granne

Önskar bomullstofflor
Till den blinde
Stackarn tar ut sin lilla hund
Lyssnar över gatan
Inte ser han att plocka upp
När hunden gjort sin hög
Inte ser han hur krokusen kröker sig
När han kliver på den
Inget ser han
Han ser ingenting
Undrar vad han hör
Hör hur bilarna kör
Hör vad fåglarna gör
Jag önskar bomullstofflor
Till den blinde
Då jag retar mig på
Att han går så hårt
Däruppe ovanpå
Där han kanske har det svårt
Dunsar runt och välter
Kanske att han svälter
Min blinde granne
Förlåt mig
Jag både hör och ser
Och retar mig på




Fri vers av Sommarina VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-03-11 13:40



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Tankebanor som känns
igen retade mig på en
som försiktig tog upp
Plats vid trapporna
Vid T-centralen tills
Jag såg han var
blind o kämpade
Sig sakta ner
mellan knuffar
Och vissas
Muttrade
Glåpord!
2022-09-19

  ULJO
Ingens lyte ska behöva bli hånat. Respekt och förståelse.
2020-03-12

  Anya VIP
Mycket fin text där vi alla kan känna igen oss. Alla retar vi oss på andra även om vi inte ska. vi är inte mer än människor.
2020-03-11

  Marita Ohlquist VIP
Han har kanske nyligen förlorat synen och inte vant sig vid ett liv i mörker.
2020-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Sommarina
Sommarina VIP