Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

riktig skönhet utan yta

de vackra rider förbi som en siluett mot en
målad skymning,
där ingressen redan talar om allt du behöver veta,
allt du behöver förstå

där idealen kontrasteras genom filter
och sommaren genom palmblad

aldrig har skönhet varit så fult,
som när den övervärderar sig självt,
när substitutet blir yta, en överlevande kvark
bland döda atomer,
när ytan överröstas
och blir en ersättning för ett beteende

så fruktat ful,
med sina pekfingrar i luften,
så vedervärdig med böjda favoriseringar
att jag förgås av det sköna yttre och
de slipade anletsdragen,
när jag märker hur ditt hat växer och frodas
har jag mött fulheten och dess moder

det räcker inte med perfekta händer,
eller linjerade ansiktsknotor,
felfria hårsvall, eller söta leenden,

det räcker inte med underbara dofter
och moderiktiga plagg som platoniskt
tar plats på den högsta hästryggen

när världsmästerskapet i bra liv råder
så föder ytligheten cynismens längtan
och det räcker inte

det räcker ingenstans

allt ditt arbete att vara vacker,
rinner ut i avloppets kloak och
stanken möter mina luktsinnen

den sanna skönheten smeker mina linser,
skrattar med ödmjukhet och självinsikter
och stormar aldrig i ett vattenglas
ser alltid det vackra i objektiviteten

en riktig skönhet,
ger sitt vackra jag till någon annan,

utan att blinka...




Prosa av Max Poisé
Läst 156 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-03-12 19:02



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Konstlad skönhet är överskattad.
2020-03-13

    glasa VIP
intensivt skrivet
stark upplevelse
att få läsa

om du rörde vid
försiktigt
försiktigt
villkorslöst

tänk om
vacker-perfekthets-förbannelsen brister då
upplöses
och
den sanna skönheten
sakta
sakta
kunde få chans att anas
växa fram
mot dig
din visdom
din tålmodighet


intensivt medryckande och bra skrivet
2020-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé