Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Högst aktuellt


Karantän

när himlen faller
hyllas hjältarna
som går rakryggade
genom kaoset

att vi smittas av kyssar
är lika paradoxalt som
att vi är döende så fort vi föds

men jakten på ljuset
avtar aldrig
finna mening trots ekot
av likgiltighet är vårt
enda sätt att rättfärdiga
att vi kan andas in

så glöm mekanismen som får korthuset att rasa
och massan att gömma sig för rädslan
som ingen egentligen kan identifiera

ångesten finns bara där som en påminnelse
att vi ska vara tacksamma att vi åtminstone får
överleva ett liv

när himlen faller
vill vi alla vara hjältar

när himlen faller
räcker det inte med ett paraply




Prosa av Max Poisé
Läst 363 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-03-13 10:19



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Avslutningen på dikten säger så mycket..."när himlen faller räcker det inte med ett paraply"...
2020-03-17

  ULJO
Försiktighet och respekt, inget annat
2020-03-16

  Rise Little One
Hur kan man uttrycka sig sin kärlek i karantäns period? Vi kan varken kyssa eller andas in det lilla livet vi har...
2020-03-13

  Marita Ohlquist VIP
Jag följer utvecklingen är inte rädd, men försiktig!
2020-03-13

  Den skrivande tysta
Jättefin och sann. Och just det där
med tacksamhet, det är viktigt.


2020-03-13

  Quasimodo
Ett bra och viktigt uttryck här för den märkliga situationen som världen och människorna är i i denna stund!
2020-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé