Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tack Mr G för inspirationen...


Att våga knulla som förr

när käftsmällen plötsligt var befogad
vågade jag stå raklång utan att falla
till marken och bli utnämnd till årets martyr

där stod vi, unga och kåta med varsin kaksmula i handen
och vi lyckades forma ett allt ur just ingenting

vad gjorde det att regnet konstant föll på marken
och att vätan destruerade varje varmt andetag
för det var ju där vi ville vara
det var där vi kunde finna mening
med skuld, hat och förbannad ångest

människan har blivit rädd, kall och finner enorm fruktan för smärta
medan smärtan faktiskt är livsbejakande nödvändig för att
vi poeter ska kunna knulla som förr

spelar ingen roll om huden spricker
blodet pumpas ut ur alla kroppsliga håligheter
för så länge orden blir skuldfria fångar vi nya
erövringarna varje minut, varje timme

hämta kraften från fördärvet
och se hur pennans makt för dig
till en värld där motvinden och tragedin
ger fantastisk energi

låt smutsen dö och överleva den vackra ytan
och forma några svarta ord som får livet
att lysa upp i ny mening




Prosa av Max Poisé
Läst 275 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-03-13 15:52



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Det här är en text till Corona ...
tycker jag.
Läsaren har alltid rätt - eller om det nu var kunden?

2020-03-14

  LenaJohansson VIP
Gillar denna! Driv och kraft!

2020-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé