Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2 avgrunder ifrån

det flyttar berg
med katastrofen
och berusar olyckan med propagandan
medan hundhuvudet får bära okunskapen

ser du hur en vacker vy plötsligt missfärgas
av skuldberg i exil
kvarlämnad är en liten glöd av ljus
som knappt kan överleva en mojnande vind

det växer aldrig på höjden
aldrig på längden
bara på bredden
för att sedan brisera ut i dåliga samveten
som mättar redan stinna munnar

vi är enbart några dåliga val från misären
och rädslan får oss att kämpa i en strid
som aldrig existerade

varför fundera på att hoppa
när avgrunden aldrig kan ge svaret




Prosa av Max Poisé
Läst 134 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-03-14 17:54



Bookmark and Share


  AKT VIP
Problemet är att man aldrig vet vad som döljer sig nere i avgrunden. Därför funderar man på att ta språnget ut i det okända. Vem vet, det kanske finns en överraskning där?!

2020-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé