Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
min enda och sista bidrag till debatten... (Varning: innehåller Ironi och Sarkasm)


Det kostar 100 coroner

Stäng gränser,
spika igen fönster
andas med toalettpapper för munnen

var rädd för din nästa,
titta inte, le inte och framförallt skratta inte
en droppe, en endaste jävla droppe
och du kan sälla dig till statistiken

minera fälten framför porten
spikmattor på gatan framför
bygg mur, jävligt stor, tjock, burdus mur framför din medmänniska

utgå ifrån att helvetet stirrar dig blint in i ögonen
och snart kommer du förgås av en enda jävla rapportering till
och bubblan kommer spricka
himlen kommer falla
serenaderna avtar och byts mot marscherande stövlar över gator och torg
flygande hälsningar till de som följt direktiven
förstått allvaret och lyssnat på maskineriets propaganda

låt oss skapa rädsla inför det främmande. det oliktänkande, det förbannade
skitiga, som ständigt irriterar och inflammerar

skrapa av barken från de träd som kan skapa vårar
låt mossan växa över gräsmattornas utbredning
och få det vackra havet att sluta röra på sig

byt Väst mot Öst, Nord mot Syd
vänd på kompassen och sudda ut alla kartor

för inget kommer bli som förut
inget kommer vara oskuldsfullt och vackert
allt ska döden dö och allt ska formas till oändliga tragedier

allt kostar
allt kräver sin uppoffring
och i detta fall

endast 100 coroner...




Prosa av Max Poisé
Läst 181 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-03-19 13:29



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mmm...det kommer nog att kosta men vad annat kan vi göra än vårt bästa...
2020-03-21

    Lena Staaf VIP
Du skriver så himla vackert att jag blir alldeles förförd. Men jag håller inte med! Att vi behöver isolera oss just nu är för att skydda de allra mest sårbara, de äldre. Det är en kärlekshandling. Vår fysiska isolering behöver inte betyda total isolering, vi kan ringa, messa, maila, fortsätta bry oss om varandra och särskilt dem som riskerar att bli riktigt ensamma.
2020-03-19

  Öknens Ros VIP
Kriget har börjat, ta skydd! ;)
2020-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé