Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ode to boy (Yazoo)


Ode till kvinna

Trasighet kan synas genom luftburna fantasier
och slita mig i små stycken medan ögonen ristar
in min plötsliga kärlek i barkantens förödmjukelse,

långtgående är rörelser som vibrerera en
syrefattig luft och förälskar sig ett hjärta
som annars drunknar av åtrå,

vinklar av konturer träffar solkig inredning
skapar mångfald av viljor som
dör av tanken att det snart tar slut,

läppar som kysser förhoppning,
mun som sväljer mig hel,
bröst som nuddar nivåer av drömmar
och händer som feminint lyfter ett glas,

prisad är ögonblicket då enkel blick träffar,
där sekunden förvandlas till droppar,
ett pulserande hjärta
och bestämt leende möter,

aldrig stor i en litenhet som nu
och betydelsen av moment blir avgörande,

älska på stående fot,
ta din själ genom liv i revy
och fånga betydelsen av ett ringa möte
som tände en ljussvag förhoppning,

belysningen bländar den vackra,
och stolen i baren är för låg,

vi syns säkert igen,

när världen väljer att finnas för min skull.




Prosa av Max Poisé
Läst 283 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-03-20 13:31



Bookmark and Share


  bohemen VIP
Den här kunde jag bättre ta in...
2020-03-20

    Askanden
ode till EN kvinna
ode till en KVINNA
2020-03-20

    Lena Staaf VIP
Ögonblick, vackert skälvande, fångad fint i din dikt.
2020-03-20

  Peter Olausson VIP
Ögonblicket som får världen att skälva - vackert om mötets möjligheter!

2020-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé