Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
var först tänkt att bli morgondagens lucka i vår påskkalender, men blev en egen text som jag vill visa omedelbart (måhända förstudie till Apelsinens nästa klyfta, eller eftersmak av förra)


Rondell 12 : Tröskel 6 : Vårskönt Bländande

 

 

 

Solen rullar in över en tom stad. Märkligt fort kom morgonen nu. Mars har fastnat i ett mellantillstånd, likt trafikljusets gula läge. Han är en riddare som både bromsar och gasar samtidigt. Förväntan vårvibrerar. Venus ger ömsom röda, ömsom gröna signaler. Hon är en drottning som sänder riddare åt hundra håll. Radion spelar alltjämt Goodbye Yellow Brick Road! Döda hästar står längs trottoarerna. Småningom kommer apor lunkande till varsin. Några bär matpåsar, några bär andningsmasker, några bär motstridiga känslor, några bär barn. Ingalunda syns signalerna längre - solen har blivit för stark. Apan snubblar på ihopsopad grushög och tappar sista toapappersrullen.

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-03-22 11:44



Bookmark and Share


  Nanna X
Passar finfint som lucka i mitt tycke ; )

Så apan har också handlat på ICA?


2020-03-22
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP