Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havets vilja

Jag såg ansikten i vågorna.
Jag tyckte att jag såg anletsdrag
av främmande varelser i bränningarna.
Jag fångade vågskum i mina händer
men inget av de mörka djupen
fanns kvar.

Budskapet rann mellan mina fingrar.
Havets vilja går inte att spara
för att läsa senare.
Havets motstridighet
är omöjlig att studera under lupp.

Jag såg hur klipporna
hade fångat solglimret
och gjort det till granit.
Jag vill lagra värmen
liksom klipporna
vågglitter och strandskvalp
och känslan av årstider mellan tårna.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-03-26 17:07



Bookmark and Share


  Engel
Det omöjliga är värt dina ord.
2020-05-06

  bibbi ahrnstedt
Tack, fin svårfångad skildring. Till sist tror jag att du har det ändå.
2020-04-12

  Silverstripe
En jättefin, välskriven text! Den fångar in mig, håller mig kvar, förmedlar bilder direkt och i väl valda metaforer. Ett självklart bokmärke!
2020-03-27

    ej medlem längre
Havet har alltid fascinerat och här lyckas du fånga dess fängslande mystik och ogreppbarhet.
2020-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP