Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

förtröstan

spelar längre ingen roll
när ljusåren i bagaget minner
att det brusar i mitt balanssinne
när första steget tas över den
bottenlösa avgrunden

vågspelet är förnedrande,
gränsdragningen blir en linje
som håller mig ifrån,
låter mig finna löv som redan
förmultnat till jord och sett
uppståndelsen i dess livlösa vitöga,
förstått att ensamheten är en vandring
som slutligen leder till ljus

från tidlöshet till nu
fördelar jag min tacksamhet,
där oförståendets moder ammade
återfödelsen och vakade över mina steg

mina ord ska forma, leva och
beröra din vilja och din lag,
för att en dag destruera
den gräns och avgrund som håller oss ifrån

hur långt än avståndets grymma existens håller oss
så finns vi i samma värld




Prosa av Max Poisé
Läst 193 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-03-31 16:45



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Döda och levande, vi finns i samma värld, om än i olika form.
2020-04-01

    Lena Staaf VIP
Förtröstan som ska bära över avgrunder och gränser. Vackert sskrivet.
2020-03-31

    Elisabeth Nilsson VIP
En spegelbild av ensamheten och vägen vidare i förtröstan, skriven i en prosa som bländar med sin skönhet.
2020-03-31

  Nils-Robert
Hur vårt sinne speglas i olikformade dimensioner.
2020-03-31

  Stanley Rydell
Rubriken:
”förtröstan” (med små bokstäver)

och sedan:
” låter mig finna löv som redan
förmultnat till jord och sett
uppståndelsen i dess livlösa vitöga,
förstått att ensamheten är en vandring
som slutligen leder till ljus”

- stark och trovärdig definition på förtröstan, i denna samma, alltför verkliga värld!



2020-03-31

  ULJO
Oavsett vad som sker. Oavsett vad händer. Går livet vidare i den värld som är vår. Tur är väl det. Vår tid går inte i repris.
2020-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé