Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
No fuck...är du inte heller kaptenen på din skuta?


prejudikat

råsången flätar sig ut ur
den ständiga bedrövelsen
ny lag råder
nytt liv erbjuds

precis runt hörnet

högstbjudande halsar
som baserar sin framtid
på lögn och förbannad dikt

ylandet fortsätter
flyttar berg
lämnar kvar exkrementer

precis bakom hörnet

mörka moln suger tag
i de kvarvarande solstrålarna
och skriker ut i sin förtvivlan
att vi inte lyckas komma längre än hit

då, i slutminutens likgiltighet
sträcker vi ut en hand
och skriver på plakat

du bestämmer själv om du ska dö nu

allt annat är inte förutbestämt

precis förbi hörnet




Fri vers av Max Poisé
Läst 149 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-04-03 10:48



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Suggestiv dikt om vad vi kan råda över själva och vad vi utsätts för.
2020-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé