Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i stilla vindar väntar stormen

spegelblankt det vilar
den väntan som sprider
en löpeld över längtan

har några få kroppsdelar där ditt
namn inte ännu är tatuerat
och berättelsen börjar inte ens där

avståndet mellan månen och dig
är längre än våra själar
trots att vi egentligen kan ta på
varandras fingerspetsar

är det riktigt tyst
kan jag höra din puls
slår genom väggarna
hur dina andetag längtar bort
och hur dina blickar svetsar sig
fast vid horisontens kant

det vakar över drömmar
om ett annat liv, en annan saga

du förstod inte,
att älska innebär inte att
bränna ditt eget hjärta

du insåg inte
att älska innebär att fortsätta
trots att motvinden trycker dig tillbaka

hur nattsvart än vyn må vara
så låter vi inte stormen bedarra

för morgondagen vilar i våra öden
och ljuset stämmer den riktning
som får oss att vakna

trotsar all logik
öppnar alla dörrar
fångar all stolthet som hindrar

tittar dig i ögonen

älska innebär
att låta hjärtat brinna,
men inte upp





Prosa av Max Poisé
Läst 302 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-04-04 11:16



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mjukt och fint skrivet...tycker om slutet...
2020-04-18

  ULJO
Bra text detta. Med många infallsvinklar som berör
2020-04-06

  Flying Anna VIP
""älska innebär
att låta hjärtat brinna,
men inte upp"
Vad härligt det är med dikter vars innehåll får en perfekt slutknorr med lika delar insikt och humor!
2020-04-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart vackert och insiktsfullt diktar du kärlekens olika sidor. Det är svårt att våga älska, utlämna sig själv till någon annan.
2020-04-05

    Lena Staaf VIP
Ännu en vacker dikt om svårigheten att älska.
Går det att älska för den som längtar sig bort?

2020-04-04

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
I Din fina text uppfattar jag känslor av vemod och ömhet.
2020-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé