Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du valde någon annan

längtade aldrig till gryningen
för övertydligheten skulle minnas,
visa och hånle sin brutala sanning
just när det vackra vaknar till liv

handen förstår värme,
blickar kan översätta skönhet,
läpparna suktar efter beröring
och kroppen vill ingå fusion

så varför ska jag behöva minnas
och genomgå denna mentala revision

morgondagen är nu i överflöd bespottad,
den injicerar än mer syra i mina vener
och når snart hjärtat som fullständigt
brister och skär igenom härdad metall

när världen bara består av gråskalor,
ljud enbart formateras till moll,
ljus förvandlas till odefinierbar sörja
och liv bara består av överlevnad

så ska en gryning vakna
och ögon motvilligt öppnas

grymhetens ironi skär genom ådror
styckar upp kvarvarande rester
och kastar dem in i köttkvarnen

för att bevisa det självklara
trycka in budskapet djupt in i märgen
och basunera ut till resten av världen

att du valde någon annan










Prosa av Max Poisé
Läst 231 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-04-05 10:03



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
En smärta som de flesta upplevt
Få har ord att beskriva detta onda.
Det har du.
2020-04-07

    ej medlem längre
Dina ord känns på riktigt. De står kvar i askan av den brinnande ilskan, lusten, kärleken och smärtan.
2020-04-06

  Meredith Ferlicia
Wow!...Det räcker så:-)
2020-04-06

    ej medlem längre
Vemodigt och vackert faller orden ur din hand och målar sorgen över att bli bortvald..
2020-04-05

  Lottie Ålhed VIP
Tydlig bildrik smärtsam och vacker dikt.
2020-04-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Knivskarpt och smärtsamt om sorgen att bli övergiven. Det tär inombords.
2020-04-05

  WyS VIP
Smärtsamma insikter, den som upplevt vet hur det känns i själ o hjärta.!
2020-04-05

    Lena Staaf VIP
En olidlig sorg, saknad, besvikelse och känsla av övergivenhet som du beskriver så intensivt.
2020-04-05

  Öknens Ros VIP
Att känna sig ratad för någon annan svider ända in i själ och hjärta.
2020-04-05

  Quasimodo
Mycket sorg och saknad här, fyllt med frågor för det övergivna, det förlorade, frågor utan svar som vi får leva med och förhålla oss till
2020-04-05

    Ken Cassel
Tyvärr Max
Men sånt är livet många gånger
Så många frågor men så få svar varför hon valde någon annan?

Allt gott till dig!
2020-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé