Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tira

Att du ens upptäckte linjen mellan
de och oss var ett mirakel
och det skapade precis allt

så länge som jag önskat skillnader
och gått bet på varje litet steg
ändå står vi starka,
och vi finns i varandras händer

kan inte inse det vackra
utan att inte titta på dig
lyssna på dina ord
höra din andning

enkelt i sitt uppförande
så komplicerat att ingå i en verklighet

varandet är en tillfällighet
som mäts i tid
och det självklara är skuggan av
konsekvensen i en kvällssol,
som hur vacker den än är, anländer i ett avslut

skillnaden är
vad vi gör innan dess

andra väljer att springa till sina drömmar,

jag väljer att titta på dig.




Prosa av Max Poisé
Läst 322 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-04-06 16:53



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Lev medan du lever, tiden väntar inte.
2020-04-07

  Boneyfrank VIP
Följsam dikt fylld av känslor som flyter fint med ett mycket bra slut. Fint hantverk.
2020-04-07

    Lena Staaf VIP
Hela tillvaron stannar upp när dikten andlöst landar i de sista orden " jag väljer att titta på dig".
2020-04-06

    ej medlem längre
Du lyckas här verkligen med konsten att sätta ord på det man inte kan sätta ord på. När känslorna är starka och växer sig utanför en person och en text. Nog är det så att skönheten blir större av vetskapen om dess förgänglighet.
2020-04-06

  Marita Ohlquist VIP
Underbar kärlekspoesi med ett fantastiskt avslut!

2020-04-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Kärlekens poesi, som gömmer många nycklar. Tills den står naken i all sin skönhet,
2020-04-06

    ej medlem längre
Väldigt fina rader som andas djup kärlek. Tack..
2020-04-06

  ULJO
Fin poesi till kärleken. Bokmärke.
2020-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé