Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

litet

förvånande stort
och så litet
stod på piedestal
log

förvånade en som jag
att vi inte ens förstod

det där lilla
det stora
som kunde betyda

fann ingen av stjärnorna
hittade inget av planeterna
såg inget utrymme mellan
ingen ljud
ingen luft

och där var du

ändå förkovrade du utrymmet
mellan ett mitt och nu
däremellan dog just allt

men vi kunde älska
vi kunde flytta kroppsdelar mellan varandra

men luften regerade
mellan ett allt och inget

förvånande stort
och så litet

gav jag dig handen

och just där fanns det största av det allt

det lilla




Prosa av Max Poisé
Läst 255 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-04-06 19:56



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Jag gillar det enkla.
Den här var inte enkel - men när jag läst om den ett par gånger blev det enkelt att gilla den ändå.
2020-04-07

  ULJO
Mycket bra
2020-04-07

    Lena Staaf VIP
Den gigantiska, galaktiska världsomspännande kärleken. Infångad av dina händer och din penna. Så fint!
2020-04-06

  WyS VIP
Fint om att se igenom det som inte syns!
2020-04-06

    Elisabeth Nilsson VIP
En helt ljuvlig och talande skör dikt om kärlekens vingslag.
2020-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé