Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi kan älska ändå...


spets

Det förundrades över alltet
som log som salt i såren
och drog släp med hjärtslagets
fångenskap och berusning

vi stod där som fån
och njöt av den vackra vyn
som egentligen inte existerade

inget är så vackert som motsatsens
egen paradox
och just där, precis innan fanns både
du och jag i förälskelsens egoistiska
och förskönade utrymme

inget är just vårt egna tomrum
men samtidigt vårt enda sätt
att överleva en värld som ständigt
lever på andras framgång

älskar dina små steg
som visar att vi klarar av
det stora i det lilla
och att vi kan födas till detta kaos
och ändå finna en liten mening

där får vår mittersta fingerspets på den högra handen
den allra största betydelsen,

till resten av världen.




Prosa av Max Poisé
Läst 259 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-04-07 18:48



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Behövde ett par omläsningar...
sen upptäckte jag den...
Den skulle passa att höra uppläst.
2020-04-09

    Lena Staaf VIP
"Motsatsen egen paradox" känns som ett nyckelord i den här dikten. Motsats och motsättningar som skapar dynamik och spänning, som är drivkraften för utveckling och framåtskridande.
2020-04-08

  Öknens Ros VIP
"Inget är så vackert som m otsatsens egen paradox", snyggt!
2020-04-08

  ULJO
"att överleva en värld som ständigt
lever på andras framgång"

Viktiga ord


2020-04-08

    Jordnära
ja...där kom långfingret...Jag som väntat.
2020-04-07

  Meredith Ferlicia
Du vet redan att jag älskar dig...
2020-04-07

  SatansSon VIP
du är bra max. denna gillas skarpt.
2020-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé