Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din längtan har inte tagit slut

För dagar då du tror att din längtan har tagit slut så ska jag nu berätta för dig vad ditt hjärta slår dubbla slag för.

Havet. Du kommer alltid att älska havet för det symboliserar frihet och hopp. Att promenera längs stranden en kväll i början på juni innan turisterna har kommit kommer alltid att lugna stormen inom dig. En häst som kommer gående mot dig när du närmar dig hagen. Måste jag utveckla det? Bara doften är läkande. En bok där någon berättar precis det som du själv känner. För hur ensam du än känner dig så är du inte det, jag lovar. En bukett med pioner. Blommor är lyx och det förstod du redan som tvååring när du plockade grannens alla tulpaner. Melissa. Tröttnar aldrig. En dag måste du höra henne live. Känslan efter ett besök hos frisören och ett par riktigt snygga jeans. Ja men lite ytliga saker måste vi väl få ta med, det är ju sant.

Gamla trägolv och stora fönster. Låt oss blunda och se en framtida bostad. Låt oss tänka oss ett ösregn en morgon i maj. Det längtar du efter. Sen längtar du efter kärlek. Det är skrämmaden, för kärlek kan slockna. Leenden kan förvandlas till undvikande blickar. Du vet det och därför tror du ibland att din längtan har tagit slut. Men den har inte det. Kärlek kommer tillbaka. Kanske i ett nytt leende och i en ny blick som ser annat. Dem brungröna ögonen som brukade vila på dig kanske istället en dag är blå.

Livet tar och livet ger. För vi måste komma ihåg att det alltid kommer att ge, kanske inte på en gång, men så småningom. Det finns så mycket fint som ännu inte hänt, det vet du även om du inte alltid kan känna det. Och en sista gång- din längtan efter livet har inte tagit slut, även om energin ibland har det.




Fri vers av ViktoriaSs
Läst 198 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-04-09 03:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ViktoriaSs