Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

progression

fryst, utfryst oönskad
kombinationer broderade
missförstådd, feltolkad
sanningar påskrivna

simpelt att trampa fel
när träsket består av gyttja
enkel att smutskasta
när sanning ska sändas utan filter

jordvarvet gäller oss alla
vi följer med levande som död
tiden hånler gärna bakom busken
och knackar obarmhärtigt på din skuldra
när obalans råder

ambitioner att förändra skapar
fiender på löpande band
då trygghetszoner står på spel,
instinktivt ska förrädaren få mental aga
av helheten som motsätter sig

att skapa nytt kostar,
driva framåt i hög hastighet än mer

då motståndskraften står med väntande silverkulor
bakom nästa hörn och ska
förgöra, destruera

har sluta räkna
när jag insåg att det var fler än majoriteten
som inte ens lämnat första rutan

kasta dina ägg
förvisa mig från din värld
sprid din propaganda
bygg upp din mur

när du väl vill mig förgöra,

är jag redan imorgon




Prosa av Max Poisé
Läst 192 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-04-09 08:43



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Känns som en poestry slam dikt
ska läsas högt och med känsla
jag tycker om ordbranden
kampviljan och snärten på slutet.

2020-04-10

  Onomatoprofet VIP
Ja , kräftgång är också en form av progression.
2020-04-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Otroligt bra, tänkvärt och meningsfullt diktat om det läge vi befinner oss i just nu.
2020-04-09

  Öknens Ros VIP
Magnifikt diktat! Måste läsa flera ggr för att hänga med i svängarna.
2020-04-09

  Cikoria Blå VIP
Bra skrivet.
Poesi om tiden just nu, Tycker den här tyckaren. .
2020-04-09

    Lena Staaf VIP
Intressant! Den som vill förändra sticker huvudet i ett getingbo. Men förändring sker sällan gediget på en enskilds initiativ utan genom att flera arbetar fram det.
Det finns många vars livsluft är att nedgöra och kritisera. Man behöver skilja på relevant kritik som är ett sätt att förbättra jämfört med slå-till-maken-kritik som har till avsikt att nedvärdera och förgöra.
2020-04-09

    ej medlem längre
Jäklar Max, den här var bra. Sista strofen är briljant och så förlösande..
2020-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé