Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blockerad

ibland blir jag blockerad,
någon gång i veckan
går jag mot röd gubbe

stundtals blir jag förbannad i bilen
och viftar med ett långfinger

det har hänt att jag roffat åt mig mer
än vad jag borde

har sagt att jag ska ringa tillbaka
men aldrig gjort det

kan ändå se mig i spegeln
och vara stolt för den jag är

ibland har jag ljugit
och blivit påkommen

skett att jag pratat illa om någon
som jag faktiskt inte kände

jag har avsiktligt kommit sent
utan anledning
tittat i ditt toalettskåp bara
för nyfikenhets skull

har tagit på mig själv
och tänkt på dig i någon
förbjuden situation

fantiserat vad som skulle hända
om jag klädde av mig naken på torg

önskat ibland att jag var en ”bad boy”
som ödslat ”one-liners” omkring mig

när jag väl tittar mig i spegeln
är jag stolt över mig själv

jag är inte påhittad,
är en tvättäkta människa

vad är du?




Prosa av Max Poisé
Läst 211 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2020-04-09 21:03



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Alla har vi nog både positiva och negativa sidor...gillar din dikt...
2020-04-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Superb bikt i prosaform! Alla har vi nog våra fel och brister. Jag har många, det måste jag erkänna.
2020-04-10

  Magdalena Eriksson VIP
att sänka garden är den vackraste gesten....
2020-04-10

  Öknens Ros VIP
Utlämnande text, högst mänskligt, alla har vi "syndat".
2020-04-10

  KattenKin VIP
Gillar din biktdikt, väldigt mänsklig. :)
2020-04-10

  Hopplös själ
Väl valda tankar.

Att bikta sig oftare är jag personligen mer tveksam till.
"Biktar" mig nog alltför ofta snarare.

Alla har vi olika bördor att bära.
2020-04-10

    Askanden
jag tror vi behöver bikta oss inför oss själva oftare än vad vi gör.
2020-04-09

    Lena Staaf VIP
Vi må förlåta oss själva för våra fel och brister ( även om jag inte är stolt över mina).. Det som är svårare att förlåta är när vi gör andra illa. Även det är tyvärr oundvikligt ibland.
2020-04-09

    ej medlem längre
Snyggt slut igen, en i vissa fall väldigt relevant fråga..
2020-04-09

  Rise Little One
Inte lätt att vara uppriktig mot sig själv men ack så skönt kan det bli ...
2020-04-09

    Lisa Sjögren
Att vara människa, det svåraste som finns men också det lättaste. Att vara människa, det vi alla är experter på.
Vackert.
2020-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé