Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur orkade du?


Vilken styrka och vilket mod!


Tillägnad A L

Tänk vilken styrka och vilket mod!
Att du Jesu hand ville ta emot!I allt som hände du var svag, men stark, och ville så gärna bli modig och sann.

Nu står du här och undrar: HUR orkade jag? Människor undrar var styrkan kommer ifrån, och fattar inte vilken kärlek och omtanke som ger oss kraft att gå igenom alla djävulska ting.

Tänk vilken styrka och vilket mod! som fått dig på fötter som faktiskt kan dansa av glädje!
I dikten som är till dig vill jag säga: Genom snår och dalar och vettlösa val, där stod Jesus och sade ett: KOM!

Genom sår och dödens skrattande mun, stod du ändå pall för vinande äckliga vindar som hotade sluka ditt jag.

Genom slippriga diken och döda dagar stod du ändå rak fastän du kröp på darrande ben, DU skulle vinna och aldrig försvinna!

Tänk vilken styrka det finns i Guds Ord, för du använde orden och gjorde dem till dina, ditt försvar!

Genom dimma och töcken och djävulens grinande nuna, du stod ändå upp och sa: NU ÄR DET NOG!

Genom "skiten" du gick igenom så visade du din styrka, som var:
JAG ÄLSKAR ATT LEVA!

***Jag älskar Jesus*** säger du glatt! ...

©MariaC






Fri vers (Fri form) av MariaEvighet
Läst 119 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-04-13 18:53



Bookmark and Share


  mare VIP
Härligt att läsa
en text som lyfter
& inspirerar!
2020-04-13
  > Nästa text
< Föregående

MariaEvighet
MariaEvighet