Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Själarna sörjer


Man trampar på människorna

Man trampar på de fattiga
Man hyllar de rika
Man trampar på själar som gör allt för att andas.

Man trampar på mina sår,
Man trampar på min själ
Man trampar på mitt hjärta, det blöder.
Man trampar på själar som sörjer
Man är illvillighetens redskap.

De fattiga trampar i gårdagens spår, där
man gör allt för att överleva.
Man trampar på deras erfarenheter
Man trampar på deras ekonomi
Man hyllar de rika som smörjer sina krås.

Man trampar på godhet
Man trampar på kärlek
Man trampar på ögon som ej orkar se
Man trampar på allt som kan kallas för liv.

Det kommer en dag då den ensamme får lön
Det kommer en dag då man ser brustna hjärtan
Det kommer en tid då den rättfärdige får evigt liv.
Gud ser allt och hör allt, endast han kan döma.

Text och bild ©Maria




Fri vers av MariaEvighet
Läst 105 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-03-02 21:27



Bookmark and Share


  Thylacine
Fint skrivet och mycket sant!
2023-03-04
  > Nästa text
< Föregående

MariaEvighet
MariaEvighet