Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den eviga återkomsten

Vid midnattstid han träder fram
med fotasteg så lätta
Ett väsen ej av mänsklig stam
och säger till mig detta

Ditt liv i cykler kommer gå
Var timme, var minut
Båd' ont och gott på nytt uppstå
Upprepning utan slut

Min ödeskärlek hindrar mig
att bäva vid sånt bud
Apostel blid jag kallar dig
Ej djävul, utan gud!




Bunden vers av Arenaramus
Läst 131 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-04-15 10:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arenaramus
Arenaramus