Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Onoga uträknat


Den ointaglige motståndaren utan anlete




När världen tävlar
om vem som har
minst Dödsfall i

Corona-pandemins
Framfart med egen
-tillverkad statistik

Så pressas en President
av sin värste motståndare
Han inte kan komma åt

Skall även Liemannen
fästa sin krans på hans
huvud? Så orättvist

Inte ens att flyga runt
Sitt eget stora rike med
Air Force One hjälper i
Längden

Hemska tanke
När man inte
Kan vinna

Hur man än
bemödar Sig

Och har väljares
stöd bak ryggen

Till en tyst motståndare
som segrar gentemot
Allt och alla i längden

Utan en endaste röst
Och elektorer till hjälp

Mäktigast är inte alltid
Störst när det kommer

Till den fatala morbida
Kritan

Då det eviga till synes
och sist bara ligger ett

andetag bort och bidar
sin tid

Bland obeständiga moln
som färgas röda av den

nedåtgående Solen vid
havet bortom Sarasota




Prosa av Sefarge VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-04-16 05:22



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Folket tycker väl att han med sitt oborstade sätt står dom närmare än de välpolerade politikerna där alla är trist likadana.
Någon annan förklaring kan jag inte finna
2020-04-16

  Scarlett Miryam VIP
Finns det plats på det huvudet...? Han har väl sin orange lagerkrans, placerad av honom själv. (Det och lite annat)

Jaa, dags för stora och små att vakna nu... (tills de store har listat ut vilken GRIPBAR fiende man ska skylla allt detta på)
2020-04-16

    Lena Staaf VIP
Den osynliga fienden som inte kan dödas med bomber och statskupper. Här står han maktlös, han som trodde att hans egen rikedom kunde skydda honom från allt.
2020-04-16

  Bodingen VIP
"Det är människan som styr på Jorden, vi är överst i näringskedjan". Ha, trodde vi ja.
2020-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP