Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

årstidens förfall

eggande nog finns det på en armlängds avstånd
men ändå ouppnåeligt och förbjudet
det ligger under ytan av helheten
men förbi det skarpa, tydliga och självskrivna

av de smulor jag haft i min handflata
är nog den av dig den sköraste
och det övermålas med en grundfärg
som är så transparent att jag inget längre ser

det är fryst eld som bränner och låter mig
flisas sönder, bit för bit, stund för stund
att jag snart är smulan bredvid dig

betänk allvarets stillastående minut
där vitt bytte plats med svart
när allt kunde ha fyllts med ljus
blandades det sedan rättvist till grått

du står ju där,
kan ta på dig,
men din fysik är inte närvarande
dina blickar ser inte mina bedjande armar
och sommarmorgonen luktar vinter




Prosa av Max Poisé
Läst 272 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-04-17 08:13



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
I längtan och vemod diktar du med underbart fina och spännande ordvändningar.
2020-04-17

  ULJO
Mycket saknad efter något kärt och värdefullt. Skrivet med melankoli i pennan.
2020-04-17

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om längtan och saknad efter det som känns förlorat.
2020-04-17

    Lena Staaf VIP
Återigen en vacker dikt fylld av svårgripbar längtan och vemod.
2020-04-17

  Öknens Ros VIP
Ett språk inget annat likt, med sublima bilder av livet.
2020-04-17

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Det känns mycket längtan, lite vemod något ogripart fint. Så vacker. Den sparar jag.
2020-04-17

    ej medlem längre
Ännu en av dina läsvärda texter där du lägger in uttryck som tilltalar. Här fastnade jag framförallt för: "av de smulor jag haft i min handflata
är nog den av dig den sköraste". Vackert skulle jag säga..
2020-04-17

    carinamnm
Intressant text.Många bilder som dyker upp i mitt inre.
2020-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé