Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vik hädan du otrogne

flertalet vajar med vimplar i någons namn
där klubben för inbördes beundran delar färger
och bruset av vetskap beblandas med enradiga motiv
att övermakten styr över fotsteg

flertalet förundras av trohet till något som aldrig uppenbarar sig,
mer än till sin eget jags övertygelse när blixten slog ned på samma
ställe en andra gång

du kan fly hur långt du än vill
men slutligen når du samma plats
du flydde ifrån,
bara för att inse att priset för din tro
är samma som för att leva

det finns något vackert i smyckade vyer
de förmedlar precis just det rätta
en trygg plats att stå på
och en sällsam brygga att vandra ut på

alla har rätten till sitt eget sinne
vem du vill sälja det till är enbart upp till dig
ingen äger rätten att ifrågasätta
så länge olikheter respekteras hela vägen ut

och det går åt två håll




Prosa av Max Poisé
Läst 273 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-04-22 08:34



Bookmark and Share


  Hopplös själ
Snyggt Max!
Vet inte bakgrunden till detta excellenta stycke.
Vet bara att jag personligen ser det som väldigt allmängiltigt.

Jag försöker leva efter ungefär detta budskap men visst sätter mina egna känslor krokben ibland.
Å andra sidan,vem vill ha ett känslolöst liv!?
Inte jag i alla fall.
Tack!!!
2020-04-23

  Marita Ohlquist VIP
Du har gjort det igen, skrivet en bra och tankeväckande text!
2020-04-22

  bibbi ahrnstedt
Tack, fint, jag gillar raderna: "du kan fly hur långt du än vill
men slutligen når du samma plats
du flydde ifrån,
bara för att inse att priset för din tro
är samma som för att leva
2020-04-22

    Lena Staaf VIP
Jag associerar här till politisk uppfattning. Att om man har en bild av hur världen är beskaffad, och varför, så stänger man av mot åsikter och fakta som säger något annat.
2020-04-22

  Öknens Ros VIP
Zlatans inköp i Hammarby månne?
2020-04-22

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Ett fint och klokt resonemang och det väcker många tankar...
2020-04-22

  Ulf Carlsson VIP
Antagligen syftar texten på AIK:s eller MFF:s enögda supportrar och fans..!
2020-04-22

  Nina Nightwish VIP
Vackert skiftat :)
2020-04-22

    ej medlem längre
Här finns sanningar att fundera över, snyggt..
2020-04-22

  Solstrale VIP
Mycket sant! Det är något att ta till sig utav! Tänkvärt!
2020-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé