Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ögon öron näsa mun


Våra ansikten talar?

Ett ansikte.

Ögonen tittar, ja ser, men ser de sanningarna då de blickar utåt på världen och människorna?
Ögon som ser men också tittar inåt. Ingen annan kan veta vad som finns i ens inre, hur mycket man än ler.
Ögon har ett djup, Ögon kan ha sorg, Ögon kan spegla glädje. Vem är DU?

Munnen ler, men är det äkta leende? Munnen ler, eller är det ett falskt leende?
Munnen skrattar och levererar ständigt, men vad? Munnen kan ryta fula ord.

Öronen hör, men hör de den falska stämman som kan låta som en orkan i en annan människa?
Öronen täpps igen vid de allra värsta orden. Öron här både falskhet, sanning och lögn. Öron kan höra kärlek.

Näsan kan fnysa åt en vänlig nick, Näsan kan lukta sig fram till elakhet, Näsan är som en radar, alltid på g.

Har jag rätt eller fel då jag ser det som inte är äkta?

Ett ansiktes mimik eller slutenhet är en stor fråga...

LE åt någon som ser ensam ut!


©Maria C







Fri vers (Fri form) av MariaEvighet
Läst 177 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-04-19 22:54



Bookmark and Share


  wiria77
så livsbejakande rader
så sanna rader

2020-04-23

  MariaEvighet
Tack för komm. -Inte jag heller men för en medmänniska är jag beredd varje stund
2020-04-20

  Larz Gustafsson VIP
Jag ler aldrig på kommando.
2020-04-20
  > Nästa text
< Föregående

MariaEvighet
MariaEvighet