Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tiptop

glänsande är det,
fruktbart blänkande, skinande
så ouppnåeligt för en massa,

där sidenhandskar bärs
varje steg är fundamentalt regisserat

drömmarna att en gång nå, få
kunna gå,
på samma röda matta
ligger djupt och våldför sig med
missunnsamhetens näringsidkare i stereoljud

lyckan ligger inte i kristallens gnistrande,
den får en komplett helhet för drömmarnas dröm
och priset som betalas ut av ambitionernas valsamfund
annars är den bespottad av de som ingått äktenskap med
sin inre ande och sin yttre likgiltighet,

men vackert är det,
välstädat och prydligt,
skönmålat och många gånger filtrerat och sminkat

vägvalen är krävande
misslyckandet hägrar bakom nästa avlövade buske

dagdrömmen urvattnas
av massans ogillande av framgång

underbart är det, fantastiskt
njutbart och magiskt

bara för några få




Prosa av Max Poisé
Läst 310 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-04-21 19:52



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tur att vi har olika drömmar om vad som är viktigt för oss...
2020-05-02

  Öknens Ros VIP
Alla har vi drömmar, men bara några få når berömmelse. Riktig lycka är inte alltid det stora i livet.
2020-04-22

    Lena Staaf VIP
Fint beskrivet om mångas längtan efter glamour och upphöjdhet. Ett tecken på mognad är att se andra värden i livet
2020-04-22

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Det är vad vi ser, i det stora eller i det lilla...
2020-04-22

  Magdalena Eriksson VIP
Du är bra på flöde och avslut med sting.
apropå framgång å så har jag lärt mig att bekräfta mig själv. en jävligt bra talang när en är konstnär och poet. publikens applåder är som vädret eller oooovädret.
2020-04-21

  Solstrale VIP
Orättvisor som dolda ska övermålas med självtvättande färg och pyntas med bling bling...

Mycket gott att få del av!
Tack!
2020-04-21

  ULJO
Få förunnat att få njuta glitter och glamour. Väl är väl det.
2020-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé