Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

epilog

i sorgens spår gror saknad i
det som en gång målade alla bilder

en förening av ett du,
ett jag i symbios och harmoni

vi kan flytta helheter närmre
men inte förstå varför allt måste ta slut,
få ett slut,

när slutet upphör föds en ny början
likt ett frö som väntat på ett liv
som visar sig vara den fantastiska skillnaden
mellan ett då och ett nu

allt som lever
måste få ett slut

annars skulle det aldrig kunna leva,
skratta, njuta och berusas av det vackraste av liv

så räds inte avslutet,
frukta inte avgrunden
titta heller inte bakåt

så kommer du upptäcka
att du lever för varje minut,
alla sekunder

av ditt liv




Prosa av Max Poisé
Läst 396 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2020-04-24 10:31



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Bra uppmaning att alltid leva det liv vi har...
2020-05-02

  Magdalena Eriksson VIP
men man vänjer sig
sjöng Kjell Höglund... fan heller kadunk kadunk men man lär sig att en inte är ensam om smärtsamma upplevelser särskilt på poeter.se
2020-04-25

    ej medlem längre
Den här tycker jag är jättefin! En text full av insikt och känsla som greppar livet och konsten att släppa taget om rädslor, om det som varit, och om begränsningar. Jag läser med stor behållning. Vilket livsbejakande text som väcker mig denna morgon!
2020-04-25

  bibbi ahrnstedt
Tack, en mycket klar och välfunnen beskrivning av livets väg, gillar raden"så räds inte avslutet," ser allt som människans utveckling och som är meningen med livet, då blir vi fullärda till slut.
2020-04-24

    Lena Staaf VIP
Att se att det finns en fortsättning är svårt när man står vid ett slut. Kanske man blir hjälpt av ett varsamt påpekande om det, kanske känns det bara irrelevant.
Viktiga livsfrågor som lyfts av dig här!
2020-04-24

    ej medlem längre
Livet går inte i repris, snyggt målat av dig..
2020-04-24

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ta vara på det nu
som ses och ges
ett bra råd att
fylla på med
i sitt förråd!
2020-04-24

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text om livet och döden och att ta vara på livet som är!
2020-04-24

  Cikoria Blå VIP
Diktaren visar på ett sätt att förhålla sig till livet.
Jag gillar texten. Den framförs enkelt och varsamt.


2020-04-24

  ULJO
Så filosofiskt och samtidigt vackert och tänkvärt.
2020-04-24

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Kristallklart!
Tanken på evigt liv är outhärdlig. För många liv, som lidit svårt, har döden dessutom varit det enda barmhärtiga.
2020-04-24

  Lottie Ålhed VIP
Fastnade för detta med att flytta helheten närmare. Tänkvärt och poetiskt.
2020-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé