Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kanske hittar jag dig när jag fortfarande lever


kognition

ser dig emot
tar, känner
med du är inte här

lever med din doft
din kraft, uppenbarelse som
lyfter mig till dimensioner

min saknade pusselbit
mitt vackra hjärtats puls

ett varför kunde ta död på
stormvindar som härjade,
nu står jag själv
i stormens öga och ser hur landskapet som fördärvar sig

bara en enda anledning
skulle få ett köl att flytta från sin grundstötning
nu är rodret redan fast i gyttjan
och den släpper inte taget

kan rita ditt ansikte i ett mörker,
få din uppenbarelse att leda mig genom snår
och andas den renaste luft av att få känna din närvaro

men du är överallt, men inte här
från min yttersta cell till min sista tanke

gå ensam klarar jag av,
stå upprätt i ishavsvinden,
flytta konkaver till cirklar
skrapa bort obetydligheter från
tunna skivor av hopp
och räta ut trötta linjer mellan
livets begränsningar, forma dessa
till alla möjligheter världen har att erbjuda

men jag kan inte ha dig nära
kan inte med fingret göra lockar i ditt hår
smeka din lena vårvarma hud
eller se dig i ljuset av en gryning

hur mycket jag än vill,
eller saknar

för du finns inte




Prosa av Max Poisé
Läst 388 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2020-05-04 19:59



Bookmark and Share


  wiria77
vackra ord
går rakt in hos mig

2020-05-10

  bibbi ahrnstedt
Tack, vackert, en sådan sorg och saknad
2020-05-09

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Vackert och full av känsla. Utsökt skaldat.
2020-05-09

  Magdalena Eriksson VIP
Texten:som att kärlekslängtan efter drömkvinna tar död på allt annat liv men återföds som ett hopp .... (att vara nära någon är ju kul men en stor risk
innan nuet blir på riktigt med rötter å allt
och inga "kanske"finns....)
ett hopp att bära inom och skydda med tålamod och uthållighet.
som kärleken. ELLER är det helt enkelt bara en saknad käresta som besjungs i ordskrudar som virvla? Vem vet .
2020-05-07

  Kajsa Karin VIP
Skört och vackert skrivet.
2020-05-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Känsligt, längtande och vackert diktar du om den saknade kärleken. Må du finna den!
2020-05-05

    ej medlem längre
Underbart fint..
2020-05-05

  ULJO
Längtan efter det ouppnåeliga. Den ultimata kärleken. Fint förmedlat
2020-05-05

  Öknens Ros VIP
En innerlig och varm längtan efter någon som ännu inte uppenbarat sig.
2020-05-05

    Lena Staaf VIP
Ömhet och längtan efter någon som du inte vågar tro på att hon finns. Vackert skrivet!
2020-05-04

  Rise Little One
Saknaden och ömheten finns i varje bokstav...
2020-05-04

  Rise Little One
Saknaden och ömheten finns i varje bokstav...
2020-05-04

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Mycket känslosamt och ömsint skrivet. Vackert att läsa.
2020-05-04

  WyS VIP
Fin! Drömmen är oftast vackrare än verkligheten!
2020-05-04

  KattenKin VIP
Så oerhört vackert! Sparar den.
2020-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé