Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
prosan är uppdelad i två delar: 1:a delen - läs denna som vanligt 2:a delen, läs sista raden först och fortsätt upp...


akronym (1:a kapitlet) synonym (2:a kapitlet)

det var nu allt började när du väl kom hit
förlusten är inte lika stor förrän du förstår,
att himlen delar upp oss i två vackra stycken,
som ligger nära våra kroppar förgrenad i tanken

vet från första morgonen när du öppnade själen
visade mig vägen som grät med lyckan
segrade över saknaden, svärtan och
från den morgonen var det två av oss som
älskade med händer knutna i varandra,

ur bruset dansar en ensamhet med sin
saknad av ljusets uppståndelse, som
leder vår kärlek förutan någon
annan, andra eller något

ingen kommer ändra och ingen
flyttar på det underbara då
det som börjar med slutet
alltid segrar i sin linda




Prosa av Max Poisé
Läst 277 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-05-06 07:57



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Spännande ordkonstruktion om kärlek som fanns men nu inte finns. Du är en verklig ordkonstnär! Alltid intressanta och originella alster.
2020-05-06

  ULJO
Briljant skaldat om kärlek. Ur såväl positiv som negativ synvinkel. Kärlek är inte lätt. Det krävs mod och intensivt arbete varje dag för att kärlekslågan ska hållas levande.
2020-05-06

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Ett fint minne av stark kärlek som var en gång. Ger känslor av vemod.
Mästerligt och vackert!
2020-05-06

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet som alltid. Jag läser första delen som två älskande som finner varandra, andra versen som ensamhet och saknad som kan finnas både inom ett förhållande när första förälskelsen lagt sig och ett tillstånd som infinner sig när förhållandet har upphört.
2020-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé