Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tonal återkomst




När allting händer
som har hänt förr

Tar man då sina
Händer från historien

Och hän-ger sig åt nuet

Där händelseutvecklingen
sker från hängivna fans

Till det sista modeskriket?

Hänfört sitter pensionären
På stadsparkbänken med

sin bullpåse och kaffetermos
Lyssnar på Taltrastens sång

Som ljudit över otaliga
människo generationer
genom skira lövverk


Som så många gånger förr
Mitt i en bullrande samtid


Och minns historien med
Tacksamhet- trots allt

som farit igenom en
vriden envis kropp

Utan att någonsin
fullkomligt stelna till
omedvetenhet

Om vad som varit
och farit
på gott och ont.




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-05-09 08:55



Bookmark and Share


  Scarlett Miryam VIP
"Och minns historien med
Tacksamhet- trots allt"

(JA!!!)
2020-05-12

  Bodingen VIP
Det var inte bättre förr däremot är det sämre nu
2020-05-10

  Kungskobran VIP
Jag minns bara de lyckliga stunderna blott....

Fint fångat av dig
2020-05-09

  Salvation Pepper
Rik dikt!
Gillar speciellt de tre sista stroferna!

Inspirerande.


2020-05-09

    Lena Staaf VIP
Ju äldre man blir desto mer grottar man ner sig i gamla minnen. Och tänker att allt var bättre förr (fast det kanske inte var det). Men historien har alltid något att lära oss. Vi är en del av och en fortsättning av den.
2020-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP