Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brevet till Marianne

Du var så vacker i en sommarskrud
Borstade fin sand från din mjuka hud
Smaken av havet intill ditt nakna bröst
Du kände en trygghet och en tröst
Så där och då vi trotsade alla förbud

Så oskuldsfull och vacker
Du gav mig som hjärtattacker
Solen som bländade min syn
Ängeln som kommit ifrån byn
Äntligen fri från gamla baracker

Händerna rörde vi varann
Två hjärtan som brann
Läpparna möttes i en kyss
Ett så otänkbart litet hyss
Våran hemlighet Marianne

Så var vi nakna vi bryggans kant
Trodde knappt att detta var sant
Där och då , tiden stod liksom stilla
Var aldrig meningen att göra någon illa
Där du var som en oslipad diamant

Sitter nu bakom ett galler
När skymningen åter faller
När vardagen blir alltför grå
Tänker tillbaka på dig då
Ska bespara dig allt skvaller

Men nu får du ha det så bra
Ja vet att inget blev som vi sa
Men vi kommer ses snart igen
Så finns här som din brevvän
Hoppas allt detta nu gör dig gla















Fri vers av Lidde
Läst 147 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-05-13 10:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lidde
Lidde