Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

era

är fjärmad från sidled
och förfrusit båtbenet
tillsammans med fruktan
inför en morgondag

borde inte fortsätta skratta
men kan inte göra något annat
mitt i gråten

står ensam i regnstänkens konsekvens
låter orden få överrösta det störande bruset
och lämna skurarna bakom sig

för sekunden slutar inte sin rörelse
minuten vägrar bromsa in

aldrig sett världen från just denna plats
inser nu det självklara,
som borde ha ristats in i sten
att tiden längre inte är en fiende,
inte ens något att vara rädd för,

det är vår vägvisare
och anledning
att ta beslut

när den väl upplevs
så är vi närmre lyckan
än någonsin




Prosa av Max Poisé
Läst 253 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-05-13 19:35



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mycket goda råd om hur vi ska förhålla oss till tiden...tänkvärt...
2020-05-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket tänkvärd dikt att fundera över. Tiden, som kan ha många sidor, är evig och går vid vår sida. Dina ordval är superba.
2020-05-14

  wiria77
bra
tänkvärda rader
du beskriver fint
tiden som vägvisare
lysande ordval
hela texten igenom
2020-05-14

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Det Du skriver, om att förhålla sig till Tiden, är fint och tänkvärt!

Tiden kommer alltid till oss, har jag läst någonstans.
2020-05-14

  Lottie Ålhed VIP
Den upplevda tiden är vår vägvisare Ingen fiende. Verkligen befriande tankar om tid som lättar inte tynger.
2020-05-14

  Öknens Ros VIP
"Time is on my side" Rolling Stones.
2020-05-14

  ULJO
Gillas "står ensam i regnstänkens konsekvens" Lysande ordval
2020-05-14

    ej medlem längre
"the only reason for time
is so that everything
doesn't happen at once"

- einstein
2020-05-13

  WyS VIP
Uppvaknande! En soluppgång efter en mörk natt!
2020-05-13

  Magdalena Eriksson VIP
Tycker om tonen i denna text som känns lite... mogen . ja som nästan som en äldre kultiverad herre.. nej då! jag ba skojade är helt ingojjad med K. LUGN aaaa JAG menar att det är fint med texter där sorg och smärta landar och blir till styrka innan sista och ordet dörren går igen.
men tonen är skön genom hela texten nästan som en låttext tänkte jag. behövdes bara en refräng något som får glänsa och upprepas.
2020-05-13

    Lena Staaf VIP
Hela tiden steg framåt...trots regskurarna. Tiden som vägvisare, inte som fiende. Ger ett lugn. Fin och tänkvärd dikt!
2020-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé