Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månljus



Molnen sänker
och höjer
sina ögonlock
över månens pupill -

ett silvermynt
att skjuta prick på
med önskningar
och sägner man hört.

Inga fåglar än
på himmelen,
bara tystnad -

bara enstaka stjärnor
som blinkar menande

och försvinner igen,
innan fåglarna
och gryningen.







Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2020-05-21 14:23



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Klockrent vacker! Tack!
2020-06-03

  Minkki VIP
mumsar särskilt på ordet himmelen, härligt att se det utan åthävor inta sin plats i dikten
2020-05-24

  Solweig Jansson VIP
Vilken vacker text - för sömnlösa betraktelser ! Bokmärke !
2020-05-24

  Eva Langrath VIP
Vacker text att försjunka in i.
2020-05-21

  Gunnel Eriksson VIP
Tänkvärt om månens roll i naturen
nu när vi har ljusa nätter. En vacker
dikt.
2020-05-21

  SatansSon VIP
bra janme. fint komponerad
2020-05-21

  KattenKin VIP
Åh så vackert!

"Molnen sänker
och höjer
sina ögonlock
över månens pupill -

ett silvermynt
att skjuta prick på
med önskningar
och sägner man hört."

Bokmärker hela himlen.
2020-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP