Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En trasig själ

Såg dig där på gatan
Vägrade att bara gå
Du sa att du var skatan
Så varför du säger så
Är allt så svart eller vitt
Har du inget annat att göra
Inget liv är väl problemfritt
Älskar bara att dig så störa

Brydde mig inte vad du sa
Bara att du då sa nåt
Lät inte ondskans dig ta
Inget för stort eller smått
Bara orden gjorde mig trygg
Spelar ingen roll om jag förstod
Vi slog ihjäl lite tid som mygg
Du var så trasig och full av blod

Slogs in genom en dörr
Gav så fingret åt prästen
Du snacka minnen i från förr
Här är det du som är gästen
Så låt ingen dig mata
Såren dina jag kan tvätta
Tids nog vi kan prata
Så börja du att berätta

Som ett hav av smärta
Genom eld och vatten
Du en spis av svärta
Så blev du ren i natten
Det gav mig kalla kårar
Du kramade mig så hårt
Torkade bort dina tårar
Sa att det ibland är svårt

Du viskade så förlåt
Borrade in dig mot mitt bröst
Nu ser vi så bara framåt
Där du så fick all min tröst
Gav dig så kläder och mat
Ingenting jag mer kunde ge
Du kallade mig din soldat
Kommer dig aldrig överge

Så låt det bara storma
Här har du alltid en trygg hand
Bara skrik och gorma
Vi kommer så småningom i land
Spillrorna av havets våg
Du är inte längre lika blek
Kommer så alltid nya tåg
Du visste bara ingenting om kärlek











Bunden vers av Lidde
Läst 168 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-05-22 08:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lidde
Lidde