Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

symbios

transparent regn
genom dis
förflyttar det vackra
ännu närmre

gråter inte längre när motgången visar sitt ansikte
gömmer mig inte längre när tristessen uppenbarar sig,
står stadigt med framskjuten bröstkorg
och omfamnar

förändringen som skapade kaos,
grusade alla framtidsutsikter och
eldade upp förhoppningens udde
förde mig till de mörkaste av platser
och kreerade en person jag inte ville vara

låter regnet falla
driver ihop med motvinden
ler tillsammans med skymningen
och står rustad inför natten

allt som skapade obalans
ord som grävde djupa hål i själen
och blickar som fick fötterna att förlora sitt fäste
låter jag existera som ett bevis på att
livet behöver sin motsats för att finna sin mening

låter avgrundsdjupa hål existera i samspel,
acceptansen har skapat ett ödmjukt pansar
som låter mig leva i samma värld som odjuren

men med ett leende,





Prosa av Max Poisé
Läst 405 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-05-23 20:20



Bookmark and Share


  Hestia VIP
Tack för dikten! Sparar för jag vill läsa om. Känner att jag drar mig ditåt...Fint!
2020-05-26

  ULJO
Briljant skaldat
2020-05-25

  KattenKin VIP
Texten faller fint i mig som läsare. Mycket känns igen, tredje versen rent ordagrant, och jag tänker när jag nu identifierar mig att sjutton vilken tid det tog att komma hit.
2020-05-23

    ej medlem längre
Snyggt, jäkligt snyggt. Ögongodis..
2020-05-23

    ej medlem längre
Den här texten träffar mjukt som ett regn djupt in i hjärtat.
2020-05-23

  DominiQueen
WOW!!! "Bakom de största motstånden - finns den största potentialen" /Johan Wretman
Fast detta i poetiskt, mera berörande form.
Så visvackert älskade Maestro, ler med Dig :-)
2020-05-23

    Lena Staaf VIP
En fin dikt om svåra upplevelser som både skapar sår men också skal och en känsla av att det mesta kan övervinnas. Dessutom just kontrasten, som du nämner. Större möjlighet att uppskatta de goda stunderna.
2020-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé