Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jakten

Alla lyckliga dagar
Var det vi egentligen jagar
Som i sagornas slut
Viktig är så varje minut
Hästarna står stilla i sina hagar

Skatorna i en flygande dans
I någon sorts ordnad balans
Allting har så ett vackert pris
Ingenting går så heller i repris
Vad är vikten av en bra finans

Hamstern snurrande i sitt hjul
Där finns så aldrig något strul
Sanningar så svåra att förstå
Så alla har vi väl varit små
Då nästan allt bara varit kul

Men när resan så en dag är över
Är då meningen med massa klöver
Får så bilder från ålderns höst
Där finns inte längre någon tröst
Då du har mer än du behöver

Kärlek till saker och ting
Alltid saknas det någonting
Blommorna vissnar vid din grav
Så ensam utan stress och krav
Där någon bara börjat sin vandring

Någon har dig på kornet fast
Långt borta hörs så en koltrast
Så genom skugga och dimma
Då du tidigt lärde dig att simma
Kommer så efter med min kvast




Bunden vers av Lidde
Läst 148 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-31 18:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lidde
Lidde