Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
syftet är gäckande...


pivot

i drömmar syns det stora
som brusar i vårt omlopp
från grönskans vackra flora
till den minsta blomsterknopp

skärpan är tydlig från svunnen tid
med dess klara fina budskap
att det vi har i hand och därvid
är bortom tankens bottenskrap

förundras över bortglömd vy
där minnen blott blir förtäring
kravlandes upp från närmsta bry
med hopp om livsnäring

cirkeln sluts när svaret anländer
vid en reflekterande rening
då sommaren plötsligt vänder
och frågar om livets mening




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 491 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-06-10 10:51



Bookmark and Share


  Anya VIP
Härlig rytm i denna dikt om drömmar. Tycker särskilt om slutet med sommarens vändning. Något jag själv tänker på.
2020-06-12

  Cikoria Blå VIP
Gillar att du skriver på rim då och då!

2020-06-11

    Lena Staaf VIP
Fint rimmad dikt med tankedjup. Livets mening - det söker vi ständigt efter. Är det sommaren som blir vändningen och varför i så fall?
2020-06-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Strålande diktat och rimmat. Avslutet superbt!
2020-06-10

  Marita Ohlquist VIP
En utomordentligt bra text som stimulerar tankeverksamheten!
Det sista utrycker är en bra avslutning på texten.
2020-06-10

  Öknens Ros VIP
Fina rim. Svaret ges, men livets mening har många frågor.
2020-06-10

  DominiQueen
oj, den får läsas många gånger
den har många djup, och tolkningar
... och jag vill förstå författarens avsikt
inte flumma runt i egna egocentriskta associationer.
Hur som
Jag TOKÄLSKAR sista stycket, rening/mening
anländer/vänder ... Splendito Maestro
2020-06-10

  ULJO
Fenomenalt skrivet. Gillar texter på rim. Gillar slutklämmen.
2020-06-10

  KattenKin VIP
Fina verser, existentiellt i rimfläta. Nytt ord fick jag lära mig också, pivot är inte ofta man hör. Trodde nästan det var ett vin, googlade förstås.
2020-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé