Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sinnesro

en blick av tid förgången
passerades i vakna sinnen
ungdomligt ekar sången
med de vackraste av minnen

i gröngräset växer nostalgin
hur vi vakade över tiden
vi var inte äldre än glin
men gick orädda in i striden

framtiden låg bäddad på tyll
sammet smekte våra hudar
lungor andades klorofyll
vi var våra enda gudar

omöjlighet var bortom existens
odödligheten visade sin plats
smärtan var bara något som känns
och ynnesten levde i sitt palats

vi var lyckan personifierade
den fanns under varje sten
med harmonin som allierade
sprang vi med outtröttliga ben

att nu våga bakåt blicka
se vilka du och jag var
lägga allt i erfarenhetens ficka
med underbara minnen kvar

(trots att vi längre inte äger alla svar)




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 247 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-06-14 10:26



Bookmark and Share


  DominiQueen
Underbar fin gestaltning med rim som faller sig helt naturligt - träffsäkert och berörande.
Bravo!
2020-06-22

  ULJO
Titeln ett mycket vackert och tänkvärt ord. Sinnesro
2020-06-15

  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om en minnesresa som efterlämnade underbara minnen!
2020-06-15

  Yrre VIP
Himlarns fin denna!
2020-06-15

  Annaemi VIP
Känner så igen känslan, fint skildrat.
2020-06-15

  Cikoria Blå VIP
Lätt och fint skrivet.
Med rim som klingar rent och rätt.
Tack för fin läsning.
2020-06-14

    Lena Staaf VIP
Fint skriven med lätt penna, ungdomlig odödlighetskänsla, som att betrakta skira sommarmoln.
2020-06-14

  Öknens Ros VIP
Det förflutna vet vi, framtiden är ett ovisst öde.
2020-06-14

    ej medlem längre
Som att landa på en grönskande äng av gräs och blommor och känna mjukheten under sig och sedan blicka upp mot det förgångna som glider förbi som lätta moln på en blå himmel av längtan.
2020-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé