Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vill man, så kan man relatera mycket i livet till naturen - tvärtom


Naturen och livet

De små späda granplantorna
påminner om små barn

Den stora gamla torra eken
om livets förgänglighet

Längs vägen i diket
rinner själva livet ut

Grönt gräs - livet, men
gräs som blir brunt och dött
liknas vid en sliten själ
man finns till för andra
och blir nedtrampad som tack

de mörka molnen
är hotande osämja

men framme vid dungen
i det lugna som är en oas
där är likheten med lycka påtaglig




Fri vers av britt-marie VIP
Läst 159 gånger
Publicerad 2006-07-12 07:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

britt-marie
britt-marie VIP