Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


nygammal. Drunknade men överlevde


Sjönöd

Du vet inte hur man ropar
Mayday eller SOS
plaskar förstrött
trots drunknande du är
ett ljust litet pip
ljuder genom svartaste havsmörker
en dag i ljusaste maj

Lyssna på mistlurarna!

Du plaskar vidare
snälla öppna ögonen
skrik ut din rädsla
tänd ditt irrbloss
min kärlekshand utsträckt
du ser inte i dimman

Titanic, min älskade
vill du inte leva
kommer snart en bogserbåt
livboj i fluorescerande grön
ack nej

mina egna uppgivna ord
till dig i stormande vind
ropar ut i mörkret
"skärp dig för helvete"

med mjuk röst
drar jag dig mot land
jag kunde inte rädda dig





Fri vers (Fri form) av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-08-02 12:54



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
först efter ha ha sett en tjej i teve berätta om ytbärgarna och situationen inan de kom fattade jag katastrofen estonia
2020-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP