Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ser du det?


När kvällssolen försiktigt doppar sig i havet

Om sommaren

när kvällssolen försiktigt doppar sig i havet

och minnena av dig ger näring till drömmar om natten

vill vi stanna tiden

 

Men det finns också dagar vi bara vill ska nå sitt slut

dagar som dväljs i sorgens töcken

eller då oro för de älskade pockar på sin uppmärksamhet

Även sådana dagar når till slut sin skymning

vare sig du tror det eller ej

 

Dagarna som följer blir kontrasten tydlig

värdesättandet av vardagen når sin kulmen

vi bryr oss inte längre om de små törnarna på samma sätt

det som tycks motigt eller glatt blir relativt

de små problemen hejdar oss inte längre

 

Det är samma kontrast som för oss vidare

som får kvällssolens dopp att tyckas oss ännu vackrare

än bara månader tidigare

 

dynamiken

som banar väg

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-08-03 21:11



Bookmark and Share


  räddare/antenner
Man kan tydligt känna en stark musikalitet i det här. Utan den sista frågan hade det varit en perfekt text! Jag skulle vilja ta bort den eller bygga ut.. styrkan i texten är rytmen, som är väldigt medryckande.
2020-08-05
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP