Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

S P Å R

Staden behåller sitt namn men vittnen byts ut

de blir fler
skuggor passerar förbi
då språket tagit slut

det musiken förstått

och det är en förmildrande omständighet
att upptäcka det i pianots vattenfall

en gräns mot tystnaden

där i distansen till livets gåta
som korsar en dag i moll.

Sommarvärmen och svalorna ligger i träning
över träden, träning som din dag

en dag utan svar, en dag som genljuder
av ett ögonblicks efterverkningar som
är det slumpmässiga i tillvaron

som du inte tror på

för varför skulle annars tiden dröja.

Quetzalfågeln såg du bara på sedeln där
en dag innan ett år tog slut, slog följe med
den amerikanske dykaren. Han hittade baren,
två öl innan bussen kom och tog dig tillbaka.

Tidens ristningar, men ej funnit tillbaka, hem

vad är det, trygghet är en plats, måhända finns
den där i det obegripliga språket

innan det blev till.




Fri vers (Fri form) av Ulf D VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-08-05 19:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
smakar på 'frågan' om varför tid skulle dröja och tänker att Du ger tiden ett val att göra - om tiden vill alltså

stillsam ton i denna fast det är alltid så många nivåer i det Du skriver
2020-08-07

    ej medlem längre
I Guatemala betalar man sitt uppehälle med papperstunna Quetzafåglar. Men i själva verket och alltid tror jag att vi betalar våra liv med liv. Oavsett språk. Oavsett var vi befinner oss. Vi försöker iaf.
2020-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Ulf D
Ulf D VIP