Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

reträtt

Förundran är den kärlek som studsar mellan vitmålade betongväggar,
skriken är bara ensamma när ljuset släcks och rädslan når dina vener.
Däremellan vaknar vi med trogna hjärtslag
och vi hånler bara när ryggarna möts.

Det rinner sakta nedför maskrossprucken asfalt, möts med prismor av ouppfyllda önskningar.

Vi är kärleken,
med bortflugna bin
och vissna blommor,

vi är flyttfåglar,
utan kompass
och med en antik karta.

Ropen är gälla,
skrikens brutna vingar i lä,
men det ska inte förloras,
inte heller komposteras
vare sig inom eller utanför


för din kropp får mig att smälta genom inlandsisar
din doft spelar i en annan verklighet
och vår åtrå få världen att flyttas till dagdrömmarnas elitstyrka


Så länge vi glömmer att den riktiga världen existerar,
att råheten vinner mark
eller att mörkret regerar

är vi räddade!




Prosa av Max Poisé
Läst 225 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-08-08 12:15



Bookmark and Share


  DominiQueen
Vilken lidelse, och vilka mästerliga metaforer" stycket: "vi är kärleken"
"antik karta", det med "doft", så Wow!
Läste upp den för min käre make, som ej är så intresserad av poesi och hans spontan a gensvar var just ett stort WOW.
Du äger Maestro. Du äger!
ELOGE de megalux

2020-08-09

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Välskrivet som alltid. Talande och vackert.
2020-08-09

  Hopplös själ
Pias kommentar nedan är så välskriven och speglar min uppfattning av dikten så säger helt enkelt dito på den.
2020-08-09

  Magdalena Eriksson VIP
Mänskligt att vilja dra sig inom kärlekens hud en stund och stänga ute.
hur annars ska det kunna växa liv mellan våra kroppar själar ögon andning? jag tycker du skriver bra. rakt på med kraft, jag känner igen känslan typ FUCK You jävla skitvärld jag ställer inte upp. jag är inte din soldat. jag är en älskande. den nästan sista på jorden!
2020-08-09

    Lena Staaf VIP
En dikt med besvikelse över världen och med behov att dra sig tillbaka i den skyddande kokong som kärleken med den andre innebär.


2020-08-09

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Dina ord delar min uppfattning i två världar. Den känsla Du förmedlar starkast är om en kärlek svår att förena med verkligheten, men med en stark önskan om att vilja ha kvar.
2020-08-08

  Lottie Ålhed VIP
Vacker skildring!
2020-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé