Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en bifigurs dåtid

förfallets tydlighet står upprätt med ramar
vittnar om vattnets riktning och flödets mening,
medan ljuset är det enda som fortsätter skapa liv

minnet filtrerar de mörka tankarna och målar upp
en fasad som tydligt förvanskar

den är ljuv som en midsmommar bris
vacker i sin renande lögn
och vit som oskulden i sitt sköte
utan att kräva något åter

livet kan vara ett helvete att leva
men oerhört underbart att minnas

att låta doftexplosionerna mötas i en minneskavalkad
där livet framstår som en kuriös berättelse
är en mirakulös händelse

trots att ingången till minnespalatset är igenväxt
förmultnade träramar över trasiga fönster
unken lukt som utsöndrar mykotoxiner
och porerna frodas av långsam överlevnad

är minnet en propagandamaskin av vackerheten personifierad,
där prisman är avskild all form av mörka nyanser

i minnet är jag lycklig

i minnet är vi lyckliga




Prosa av Max Poisé
Läst 177 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-08-11 09:38



Bookmark and Share


  DominiQueen
Nostalgisk sorgsam berusning.
Själen idisslar och förflyttar sig ...
bort.

Vad nu som är vad?
2020-08-26

  Anya VIP
Precis!
"Livet kan vara ett helvete att leva
men oerhört underbart att minnas"

Så känner jag också!
Amen!
2020-08-14

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om minnet och hur vi medvetet eller omedvetet förändrar det från mörker till ljus!
2020-08-12

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Minnet är inte alltid att lita på. Vi vill nog gärna minnas det fina och förskönar historien, om inte annat så för fasaden, som tycks vara viktigare än det som faktiskt var.



2020-08-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra bildspråk om minnet, som inte alltid ser sanningen som var. Det kanske gör för ont.
2020-08-11

  Lottie Ålhed VIP
Där livet framstår som en kuriös händelse är en tilltalande mening att minnas. Ordet propaganda vänds till något produktivt och positivt i min tolkning. Fint.
2020-08-11

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet med suggestiva ordbilder om hur minnet förändrar och förvanskar det som skett så att det mörka och hemska filtreras bort och det ljusa bli ännu ljusare. "Tiden läker alla sår". "Det är aldrig för sent att få en ljus barndom".
2020-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé